De Maatschappelijke Beursvloer

Bedrijven, maatschappelijke organisaties, lokale overheden, scholen, stichtingen en verenigingen. Veel mensen die werken bij of lid zijn van een van deze organisaties willen en kunnen iets voor een ander betekenen. Ieder van deze doelgroepen kan menskracht, materialen en middelen aanbieden die bijdragen aan de leefkwaliteit van inwoners van de gemeente Roosendaal. En ook kunnen er bij deze groepen hulpvragen liggen, die door een ander weer kunnen worden opgepakt.

Wij brengen graag vraag en aanbod bij elkaar. Waar de één iets van over heeft, is voor de ander gewenst. Daarom organiseren wij dit jaar weer in samenwerking met Het Goede Doelen Ontbijt, “De Maatschappelijke Beursvloer”.

De Maatschappelijke Beursvloer is er om bewustwording te creeëren over het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar vooral om dit aspect in praktijk te brengen. De beursvloer biedt organisaties de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en te kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen.

Een aantal voorbeelden van matches van voorgaande jaren:

  • Meer Verkopen gaf een workshop “Hoe laat je vrijwilligers organisaties groeien door ze meer exposure te geven” bij het Vrijwilligerscollege in Roosendaal.
  • Transition Town hielp Stichting de Kringloper met reparaties.
  • De Associate Degrees Academie matchte studenten voor cursussen en/of stages voor stichting Leergeld en stichting Paul.
  • MEE West-Brabant en stichting Zinnia verwijzen mensen door naar elkaar, omdat ze met mensen uit dezelfde doelgroep werken. MEE West-Brabant helpt mensen die in armoede leven en geeft hen ondersteuning in het vinden van werk, stichting Zinnia organiseert activiteiten voor mensen die minder te besteden hebben.

Ben je benieuwd wat voor match(es) jij kunt maken? Kom dan naar de Maatschappelijke Beursvloer op donderdag 31 oktober. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

We organiseren De Maatschappelijke Beursvloer dit jaar als een ontbijtsessie.

Datum:   Donderdag 31 oktober
Locatie:  Mill Hillplein 1, 4701 BS, Roosendaal (Associate degrees Academie)
Tijd:        8:00 – 9:30 (inloop 7:45)

Meld je hier aan voor de maatschappelijke beursvloer 2019.