Help jij graag andere mensen en heb je altijd al een verschil willen maken in iemands leven? Of ken of ben je iemand die in financiële moeilijkheden zit en op zoek is naar een uitweg? Het is algemeen bekend dat een ander helpen, onszelf ook een goed gevoel geeft. Dit maakt ons simpelweg gelukkiger! Stel je eens voor dat jij jouw talenten kunt ontwikkelen en daarmee die van een ander positief beïnvloedt. Zouden we dan met elkaar meer geluk, plezier en succes ervaren in het leven? Zo willen wij kansarmoede de wereld uit helpen.

Doe mee aan onze gezamenlijke missie om kansarmoede de wereld uit te helpen!

-en word meester in empowerment!

Wat is kansarmoede?
Kansarmoede is een segment van armoede waarin een laag zelfbeeld en het verlies van eigenwaarde, de veerkracht en mogelijkheden van mensen beperkt. Het is niet gemakkelijk voor mensen om zelfstandig de armoede te doorbreken en duurzame hulpverlening is bijna onmogelijk. Bij het uitblijven of falen van externe hulp wordt deze armoede van generatie op generatie doorgegeven.

Wat is BuddyLink?
Bij BuddyLink geloven wij in de kracht van samen doen en samen groeien. We zijn ervan overtuigd dat de eigenwaarde van mensen kan worden vergroot door het empoweren van elkaars kwaliteiten. Op deze manier willen wij de vicieuze cirkel van kansarmoede doorbreken en wij gaan de problematiek gezamenlijk aan door middel van het Buddytraject. Dit is een effectieve methode die de afgelopen 5 jaar al voor honderden mensen het verschil maakt. Hoe gaaf zou het zijn als je kunt werken aan jouw persoonlijk groei, door een ander te helpen? Word meester in empowerment middels het Buddytraject en doe ook mee met onze gezamenlijke missie om kansarmoede de wereld uit te helpen!

Hoe werkt het Buddytraject?
We leiden vrijwilligers op om vanuit gelijkwaardigheid een vertrouwensrelatie aan te gaan met een persoon in kansarmoede. Als vrijwilliger word je in een buddytraject gekoppeld aan jouw buddy (in kansarmoede) en door professionele coaches opgeleid tot Buddy in empowerment. Dit betekent dat je elkaars individuele kwaliteiten gaat zien, wat ervoor zorgt dat eigenwaarde en zelfvertrouwen zullen stijgen. Door het ondernemen van alledaagse activiteiten ontstaat een vriendschap waarin beide buddy’s het beste in zichzelf ervaren en meer mogelijkheden gaan zien. Niet door coaching, maar door er simpelweg te zijn. Kortom, je helpt jezelf door een ander te helpen. Met als hoger doel om de vicieuze cirkel van kansarmoede met elkaar te doorbreken.

Meer weten?
Hoe dit precies in zijn werk gaat, is informatie die we je graag op maat geven. Of je nu buddy wilt worden of op een andere manier betrokken wilt zijn, alle vragen zijn van harte welkom! Wat is BuddyLink? Hoe kan jij van betekenis zijn? Wat houdt buddy worden bij BuddyLink precies in? Hoe kun jij stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling en hoe kan het Buddytraject van Buddylink jou hierin ondersteunen? Klik hier voor meer informatie en contact.

*BuddyLink ontleent zijn bestaansrecht aan de oprichters Theo Vaes en Marijke Moens, welke een aantal jaren geleden het project ATK zijn gestart in Antwerpen. Meer informatie: www.armentekort.be.