Prokkelstages.

Een Prokkel staat voor prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder.

Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf. Dat kan overal zijn: bij de plaatselijke bakker, een basisschool of bij de gemeente. Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken. Samen werken en zo elkaars mogelijkheden ontdekken. Dat is waar Prokkelen om draait!

Veel mensen met een beperking, willen graag werken in een regulier bedrijf. De Prokkelstage geeft hen die kans. Een prokkelstage wordt in de eerste plaats ingezet om iemands wens te vervullen, maar kan in sommige gevallen ook dienen als arbeidsmarkt oriëntatie of voorbereiding van stage en/of werk.

Donderdag 6 juni 2019 is uitgeroepen tot Nationale Prokkelstagedag. Voor deze dag zijn we op zoek naar verschillende stageplaatsen voor cliënten van diverse maatschappelijke organisaties. De duur van de stage wisselt van 2 uur tot een halve dag.
Wilt u een stageplaats aanbieden? Stuur dan een mailtje naar: info@roosendaalseuitdaging.nl

We sluiten deze dag graag gezamenlijk af met een hapje en een drankje. Zo kunt u nagenieten van een geslaagde activiteit en uw ervaringen uitwisselen met andere partners.

Bekijk snel de aftermovie van 2017.