Human Library Roosendaal trapt week ‘Respect in de Roosendaalse dialoog’ af.

, 02 november 2017

Het is zo ver! Van vrijdag 3 t/m maandag 13 november worden er op meerdere locaties in de stad ‘respectzones’ ingericht. Tijdens deze week worden binnen de respectzones diverse dialoogtafels georganiseerd met als overkoepelend thema: Respect!

Op vrijdag 3 november om 15.30 uur zal de aftrap van deze week plaatsvinden door de Human Library Roosendaal in wijkcentrum ’t Dijksteeke in Roosendaal.

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een afwijkende achtergrond of overtuiging. De Human Library legt een verbinding tussen mensen die vooroordelen hebben ervaren en mensen die verder willen kijken dan hun vooroordelen. Bestaande denkbeelden worden op deze manier bespreekbaar gemaakt, op een informele manier en met humor. Human Library biedt een veilige plek (respectzone) om ervaringen en denkwijzen te delen tussen mensen die elkaar anders waarschijnlijk niet hadden ontmoet.

Voor een overzicht van deelnemende organisaties en de dialoogtafels die gaan plaats vinden in de komende week kunt u terecht op onze website. Tevens houden we u graag via diverse kanalen (Facebook, Instagram en onze website) op de hoogte van alle waardevolle en mooie momenten die we met elkaar mogen gaan ervaren!

Meer informatie over de week van de Dialoog en de Week van het Respect kunt u vinden op http://roosendaalseuitdaging.nl/activiteiten/roosendaal-in-dialoog/


Meer informatie over Human Library Roosendaal kunt u vinden op www.facebook.com/HumanLibraryRoosendaal